Mrsić se na Facebooku ispričao zbog skandalozne usporedbe raka i kolektivnog ugovora

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

MINISTAR rada Mirando Mrsić gostovao je jutros u emisiji Hrvatskog radija Poligraf, te je kazao kako ove godine Vlada ipak neće ukinuti regres i jubilarne nagrade. Kako prenosi HRT, danas će s tom odlukom upoznati sindikate.

Mrsić je dodao i kako darove za djecu neće dirati.

"Ovu godinu regres ide, već se počeo isplaćivati, a danas će sindiati na stolu imati prijedlog za temeljni kolektivni ugovor za sljedeću godinu. Sada kreću pravi pregovori. Prije nego što sindikati dobiju prijedlog ne bih želio ništa komentirati. Mi smo legalisti", rekao je između ostalog Mrsić.

Komentirajući izjavu koju su mnogi nazvali skandaloznom, o tome da su jedino rak i kolektivni uigovor vječni, Mrsić je pojasnio: "Kad govorimo o toj rečenici možemo se pozvati na medicinu, stanica raka je besmrtna, traje koliko traje, produženo djelovanje kolektivnih ugovora traje koliko traje, trebamo lijek za to, to je bila moja poanta, treba nam lijek i za jedno i za drugo".

Isprika na "Fejsu"

Mrsić se danas putem Facebooka ispričao zbog usporedbe raka i kolektivnog ugovora.

"Ispričavam se svima koje sam nehotično povrijedio i uvrijedio svojom usporedbom produžene primjene kolektivnih ugovora s malignim bolestima. Kao liječnik i kao osoba koja je pobijedila malignu bolest u ranom djetinjstvu, zadnji sam koji bi na bilo koji način povrijedio osobe koje boluju od malignih bolesti ili njihove bližnje", poručio je Mrsić.

Ministar rada tvrdi da se u komunikaciji ponekad upotrebljavaju riječi koje nisu primjerene. "Kada sam govorio o raku mislio sam na stanicu raka te potrebu pronalaženja lijeka, kao što je Zakon o reprezentativnosti 'lijek' za kolektivne ugovore koji su istekli, a ne mogu se otkazati. Još jednom se ispričavam svima koji su se osjetili povrijeđeni mojim istupom", kaže Mrsić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara