Mrsić sindikatima: Socijalni dijalog postoji, bit će i nakon prosvjeda

Foto: Boris Kovačev/Cropix

"PROSVJED je legalno pravo sindikata da iskažu nezadovoljstvo politikom Vlade", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić uoči sindikalnog prosvjeda 1. svibnja. Mrsić je demantirao sindikalne kritike o nepostojanju socijalnog dijaloga.

"Socijalni dijalog je na djelu. Između ostalog, i na ovom Zakonu o zaštiti na radu se dogovara sa sindikatima. Kada govorimo o Zakonu o radu, upravo su sada bipartitni razgovori između sindikata i poslodavaca. I nakon protesta sjest ćemo za stol i nastaviti dalje razgovarati i dogovarati sve one promjene koje su nužne da u Hrvatskoj bude bolje', poručio je Mrsić.

Na sindikalne zahtjeve za promjenom smjera politike štednje te poticanju proizvodnje, Mrsić ističe da Vlada radi na tome.

"Ono što će nam pokazati jesmo li uspjeli je porast BDP-a, otvaranje novih radnih mjesta, a to očekujemo negdje početkom 2014.", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava.

"Posljednjih pet godina, unatoč tome što smo prošle godine otvorili više od 180 tisuća novih radnih mjesta, nismo uspjeli okrenuti taj kotač na drugu stranu. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine uspjeti u tome i da ćemo otvarati više radnih mjesta nego što ćemo izgubiti", poručio je Mrsić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara