Muškarac kojeg su fatalne blizanke angažirale za ubojstvo rovinjskog ugostitelja: "Život su mi pretvorile u pakao"

Foto: Glas Istre

SANDRA I MARIJA JOKIĆ, 28-godišnje fatalne blizanke s hrvatskim i bjeloruskim državljanstvom, nastanjene u Poreču, optužene su da su za 50.000 eura naručile ubojstvo rovinjskog ugostitelja Zije Muratija. U pritvoru se nalaze od 2. prosinca prošle godine. Muškarac kojeg su angažirale za ubojstvo i sam je postao žrtva njihovih ucjena i prijetnji pa je spas od njih potražio - kod policije.

Muškarca kojeg su odlučile angažirati upoznale su početkom rujna prošle godine u kafiću u kojem je radila njegova supruga. Blizanke su mu prvotno rekle da se bave iznajmljivanjem apartmana, da rade za određene ruske i bjeloruske turističke agencije.

"Nakon nekoliko susreta su mi priznale da se zapravo bave kriminalom i zavođenjem. Činile su to tako što bi izabrale nekog bogatog muškarca i zavodile ga. Dok su one bile s naivnom žrtvom, angažirale bi neke poznanike ili nepoznate osobe da za novčanu naknadu pokradu dotičnog. Nekada bi žrtvu i same pokrale. Baš one su pokrale jednog našeg rukometaša, reprezentativca dok je bio na pripremama u Poreču. No, nisu se tim poslom bavile samo u Poreču, već su prema vlastitom priznanju operirale po cijeloj Europi. Mnogi su europski bogataši bili njihove žrtve", ispričao je taj muškarac Glasu Istre.

U početku je mislio da se sestre šale kad su ga odlučile angažirati za ubojstvo: "U početku sam mislio da se one samo šale. Sve je djelovalo previše nestvarno. Pa tko bi ozbiljno naručivao ubojstvo. No, poslije, kada sam shvatio da se sestre ne šale i da od mene očekuju da ja stvarno i izvršim to teško kazneno djelo odustao sam od svega. Htio sam od njih izvući nešto novca, ali ih nisam shvaćao ozbiljno, sve dok vrag nije odnio šalu. Htio sam se okoristiti, ali ne i ubiti. Muratija sam upozorio, ali on je jednom bio na putu, a drugi put je odbio sa mnom razgovarati. Mislio sam da ću, ako ga upozorim, i od njega dobiti nešto novca. To se naravno nije desilo, a ja sam vrlo brzo shvatio da sam se upleo u nešto što ne želim. Već imam iza sebe neka kaznena djela. Život mi se pretvorio u pakao".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara