Na "The Garden" festivalu zbog droge privedeno sedam osoba

Na "The Garden" festivalu zbog droge privedeno sedam osoba

Ilustracija: MUP

TIJEKOM održavanja "The Garden" festivala elektronske glazbe u Tisnom i Pirovcu šibenska je policija zaplijenila dosta uglavnom sintetičke droge, zbog "dilanja" je privela sedam osoba, a zbog posjedovanja manje količine droge za uporabu prekršajno je prijavljeno 30-tak osoba, većinom stranaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Festival se održao od 9. do 26. srpnja, a policija je drogu pronašla kod ukupno 37 osoba. Zaplijenjeno je ukupno 172 komada tableta ectasyja, 25 grama ketamina, 287 grama marihuane, 55 grama metamfetamina, 19 grama hašiša, 1,7 grama amfetamina i 1,3 grama psihocibinske gljive. Oduzeto je i 10.860 kuna za koje se sumnja da potječu od prodaje droge.

Zbog posjedovanja droge radi prodaje pritvorena su trojica Zagrepčana (22, 23 i 24 godine) te 36-godišnji Slovenac, a zbog istog kazneno djela najavljene su i kaznene prijave protiv još dvojice Zagrepčana (19 i 20 godina) te 19-godišnjaka iz Velike Gorice.

Protiv dvojice Šibenčana, četvorice Vodičana, trojice Zadrana i jednog Zagrepčanina podnijete su prekršajne prijave radi posjedovanja manje količine droge. Izdano je i 19 prekršajnih naloga stranim državljanima (10 britanskih, 4 belgijska, dva njemačka te po jedan švedski, nizozemski, slovački), od kojih su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 65.227 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara