Na riječkom području uhvaćeno 16 ilegalaca

Na riječkom području uhvaćeno 16 ilegalaca

Ilustracija: Guliver image/Getty images

HRVATSKA granična policija je na području mjesta Rupa, u Primorsko-goranskoj županiji, proteklog vikenda u pet navrata spriječila 16 stranih državljana u ilegalnom prelasku hrvatske državne granice.

Tako je u petak navečer na području Rupe zatečen državljanin Alžira, koji je u Hrvatsku ilegalno ušao iz Slovenije. U subotu popodne u šumi pored mjesta Rupa zatečeno je šest državljana Afganistana te dva državljana Sirije i Maroka, dok je u šumi pored Šapjana zatečen 31-godišnji državljanin Albanije, izvijestila je danas Primorsko-goranska policija.

Također u subotu oko 15,15 sati na željezničkom graničnom prijelazu Šapjane na izlasku iz Hrvatske u teretnom vlaku skrivene među trupcima policija je pronašla tri državljana Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom graničnom prijelazu iste večeri pokušao je izbjeći graničnu kontrolu i 51-godišnji državljanin Albanije, kojeg je policija pronašla skrivenog ispod sjedala u vlaku Rijeka-Ljubljana.

Zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa, gdje je utvrđeno da su državljani Afganistana, Maroka i četiri državljana Sirije prekršili Zakon o azilu.

Državljani Albanije, Alžira i jedan državljanin Sirije počinili su prekršaje iz Zakona o strancima te su im donijeta rješenja o protjerivanju, i određen rok u kojem moraju napustiti Republiku Hrvatsku, navode iz primorsko-goranske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara