Na ruskom Kavkazu ubijeno petero gerilaca i jedan policajac

Ilustracija: Guliver image/Getty images

RUSKE snage sigurnosti ubile su u utorak u vatrenom okršaju na Kavkazu petoricu gerilaca, među kojima i mogućeg organizatora prosinačkog napada automobilom bombom, objavile su vlasti.

U tom puškaranju u Dagestanu poginuo je i jedan policajac, a drugi je ranjen. Okršaj se dogodio kad su policajci opkolili kuću u mjestu Hasavirtu na granici s Čečenijom, objavio je nacionalni protuteroristički odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dagestan je većinski muslimanska regija na jugu Rusije, na Kaspijskom jezeru, a nasilje vuče korijene u islamističkome ustanku koji je počeo u dvama postsovjetskim separatističkim ratovima u Čečeniji.

Protuteroristički odbor objavio je kako je jedan poginuli muškarac bio lokalni gerilski vođa koji je sudjelovao u organiziranju napada u kojem je u prosincu u gradu Pjatigorsku na jugu Rusije poginulo troje ljudi.

Nakon toga napada uslijedio je novi samoubilački napad u Volgogradu, također na jugu zemlje, a tada je poginulo 34 ljudi. Za oba su napada okrivljeni pripadnici dagestanske gerilske skupine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara