Na ulicama Damaska izbili novi oružani sukobi između sirijskih snaga sigurnosti i pobunjenika

Na ulicama Damaska izbili novi oružani sukobi između sirijskih snaga sigurnosti i pobunjenika

Ilustracija: AFP

ŽESTOKI oružani sukobi izbili su danas između sirijskih snaga sigurnosti i pobunjenika na ulicama sirijske prijestolnice Damaska, javili su stanovnici i aktivisti.

"Sukob je toliko žestok da mi se čini da bi meci mogli pogoditi moju kuću. Bojim se izaći iz kuće i vidjeti što se događa", rekao je jedan stanovnik Damaska.

Damask je u ranim fazama ustanka protiv režima sirijskog predsjednika Bashara al Assada bio pod čvrstom kontrolom vlade, a Assadove snage su pokušavale potisnuti opoziciju u druge dijelove zemlje. Međutim, posljednjih mjeseci sve su češće pucnjave i eksplozije u pojedinim dijelovima sirijske prijestolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokolj u Al Kubeiru, seocu u kojem živi petnaestak obitelji, u regiji Marzafu, u pokrajini Hami, dogodio se u srijedu, nepuna dva tjedna nakon pokolja u Huli, blizu Homsa, koji je potaknuo zgražanje međunarodne zajednice.

Promatrači stigli na mjesto pokolja

Promatrači UN-a, kojima je jučer zabranjen ulaz na mjesto pokolja, danas su prvo ušli u selo Marzaf, gdje su žrtve pokopane, a zatim u Al Kubeir kako bi pregledali oštećenja prouzročena vojnim bombardiranjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara