Načelnik Vela Luke: Ne zanima me odakle Šegonu kapital, glavno da je on ovdje "istresao" novac!

Foto: Radio Val  

"MENE ne zanima kako su Šegonovi zaradili svoj prvi milijun. Ja sam osobno od 90-ih godina bio protiv neoliberalizma koji je zavladao Hrvatskom, ali to je ono što su Hrvati htjeli, to su pravila igre i mi smo ih prihvatili. U tom smislu me ne zanima ni odakle Šegonu kapital koji ulaže u mjesto. Mogao bi to biti bijelac, crnac, Hrvat, Srbin, Šegon ili netko drugi, meni je važno da on bude korektan, a Šegon je to uvijek bio.", rekao je načelnik Vela Luke Tonko Gugić koji dolazi iz redova SDP-a. Naime, kako prenosi Deutsche Welle Gugiću je drago ne samo što je Šegon "istresao" novac nego su ondje došli i njegovi sinovi. 
 
Gugić je pun hvale za Šegona, za kojeg kaže da je "fer investitor". 
 
Šegon je, smatra velolučki načelnik, a prenosi DW, imao viziju napretka mjesta koja se poklapala s vizijom aktualne lokalne vlasti - Korkyra, kupalište, pa onda u skoroj budućnosti i marina koja bi donijela nova radna mjesta i perspektivu jednom otočkom mjestu koje je do sada nije imalo. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Gotovo iste stvari će reći i bivši načelnik Vele Luke, HDZ-ovac Boris Žuvela, koji je bio prvi čovjek mjesne vlasti od 2009. do 2013. - u razdoblju kada su Šegonovi širili svoje investicije u ovom korčulanskom mjestu. "Šegon je bio jedini i pravi ozbiljan investitor u Veloj Luci", kaže Žuvela i naglašava kako je uvijek odlično surađivao s ovom obitelji.
 
"I Velolučani su, kao i velika većina Hrvata ogorčeni, ozlojeđeni i zasićeni korupcijskim aferama koje izlaze na vidjelo kao gljive poslije kiše i željni da se zemlja očisti od gospodarskog kriminala, ali većina vjeruje da Šegon nije pravo mjesto za 'treniranje strogoće'. Sigurno i zato jer se Šegon mnogima učinio kao tračak svjetla na kraju dugog mračnog tunela otočke besperspektivnosti i što žele vjerovati da su investicije u Velu Luku 'čiste'. A i oni koji ne vjeruju u to i koji su mišljenja da su iza 'slučaja Šegon' mutna posla pomislit će, ako ne i glasno reći, kao poduzetnik s početka našeg teksta: 'Bilo bi bolje da se sve ovo dogodilo malo kasnije, pa da je Vela Luka dobila još i marinu.'", zaključuje na kraju reportažu Deutsche Welle.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara