Nadan Vidošević: Zakoni se u Hrvatskoj najčešće donose pod pritiskom dnevno-političkih događaja u hitnoj proceduri pa često kratko traju, što nije dobro

Foto: Arhiva

OTVORENA Vlada i transparentnost zakonodavnih institucija ključan je čimbenik gospodarskog rasta i društvenog razvoja, poruka je to poslana sa seminara "Partnerstvo zakonodavne i poslovne zajednice u postupku donošenja zakona" održanog u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske gospodarske komore.

"Zakoni se u Hrvatskoj najčešće donose pod pritiskom dnevno-političkih događaja u hitnoj proceduri pa često kratko traju što nije dobro", istaknuo je čelnik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević. "Kad imate takve nesigurne uvjete to utječe na sve segmente društva, a to na kraju rezultira nedostatkom investicija jer nema stabilnosti", rekao je Vidošević te dodao da je to karakteristika svih društava u razvoju te da to moramo riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viši savjetnik pri Uredu za zakonodavstvo američkog Ministarstva trgovine Mark Tallarico rekao je da je Hrvatska ne putu sve transparentnijeg donošenja zakona te je poručio kako je važno dobro procijeniti kakav će učinak imati pojedini zakon.

"Potencijalnim investitorima u Hrvatskoj treba slati pozitivne signale pri čemu je transparentnost pri donošenju zakona neophodna za stvaranje stabilne poslovne klime pogodne za ulaganja", zajednička je poruka svih sudionika seminara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara