Najdarovitiji učenici u Gradu Zagrebu dobili stipendije

Najdarovitiji učenici u Gradu Zagrebu dobili stipendije

Ilustracija: Shutterstock

ZAMJENICA gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek uručila je 82 stipendije učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola Grada Zagreba za školsku godinu 2014./2015.

Stipendija Grada Zagreba dodjeljuje se već 12. godinu najuspješnijim učenicima, a Grad za stipendije u svom proračunu godišnje izdvaja 17 milijuna kuna, unatoč smanjenom proračunu tako će biti i ubuduće, rekao je Slavko Borac, pomoćnik pročelnika za obrazovanje Grada Zagreba.

"Zasada nemamo namjeru rezati ta prava koja su postigli učenici. Mislimo da je izuzetno pomagati djeci, pogotovo ovoj o kojima se ovdje sada radi. Ovdje se radi o odličnim učenicima, darovitim učenicima, djeci koja imaju veliki potencijal. I mislimo da to treba i dalje poticati, jer kroz taj materijalni dio, njima se stvaraju preduvjeti da još više, još ozbiljnije i rade i postižu bolje rezultate, što će kasnije dakako imati značćajan utjecaj i na njihovo fakultetsko obrazovanje."

Stipendija iznosi 2.251,90 kuna

Mjesečna stipendija iznosi 2.251,90 kuna, dodjeljena je učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola, a mogu je nastaviti dobivati ukoliko obrazovanje i dalje nastave sa odličnim rezultatima, napominje Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To su oni naši srednjoškolci koji su imali daleko najbolje rezultate u srednjoj školi, ali isto tako su postizali i izvanredne uspjehe i na državnim i međunarodnim natjecanjima. Njihova nagrada, nadam se da će im biti poticaj da nastave biti jednako dobri učenici i da nakon toga upišu fakultete, i da nam svima pripomognu u stvaranju boljih životnih uvjeta u gradu Zagrebu i Hrvatskoj općenito."

Svoje stipendije su dobili i Dagmar, učenica glazbene škole Vatroslava Lisinskog, i Luka, učenik 2. gimnazije.

"Išla sam na mnogo natjecanja unutar Hrvatske i na dva međunarodna, i osvojila sam dosta prvih nagrada. Evo želim se zahvaliti Gradu Zagrebu, ovo je stvarno velika pomoć za daljnje školovanje, seminare i tako dalje."

"Dobio sam stipendiju i sad sam na tom jako zahvalan i sretan. Puno sam učio i trudio sam se cijelo svoje školovanje, i eto napokon se isplatilo. Kupio sam si Play Station 4, a trošit ću uglavno dalje za knjige i za sve što mi treba za pomoć u daljnjem školovanju i obrazovanju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara