Najgori američki predsjednik: Obama gori čak i od Busha

Najgori američki predsjednik: Obama gori čak i od Busha

Foto: FAH

AMERIČKI predsjednik Barack Obama proglašen je najgorim stanovnikom Bijele kuće poslije Drugog svjetskog rata u anketi sveučilišta Quinnipiac.

Barack Obama nalazi se usred svog drugog mandata, opterećenog brojnim poteškoćama. U anketi ga je 33 posto ispitanika proglasilo najgorim poslijeratnim predsjednikom. Njih 28 posto smatra da je najgori bio njegov republikanski prethodnik George W. Bush.

Najviše glasova za najboljeg predsjednika dobio je Ronald Reagan, 35 posto, 18 posto ih se odlučilo za Billa Clintona, a 15 posto za Johna F. Kennedyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednici su tradicionalno suočeni s najvećim kritikama dok su na dužnosti i često dobiju na popularnosti s vremenskim odmakom od završetka mandata. George W. Bush je tako za mandata bio nepopularniji nego što je Obama sada.

Zanimljivo je da samo 13 posto ispitanika smatra da je Richard Nixon, jedini poslijeratni predsjednik prisiljen na ostavku, bio najgori na dužnosti. Samo osam posto ih isto misli za Jimmyja Cartera koji nije uspio ni osvojiti drugi mandat.

U istraživanju je sudjelovalo 1446 registriranih birača i rezultati su u skladu s drugim anketama kojima se mjeri Obamina popularnost i postotak odobravanja posla koji obavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara