Najmanje 49 mrtvih u napadu na šijitsku džamiju u Pakistanu, među njima nekoliko djece

Najmanje 49 mrtvih u napadu na šijitsku džamiju u Pakistanu, među njima nekoliko djece

Foto (Ilustracija): FAH

NAJMANJE 49 osoba ubijeno je u eksploziji na šijtsku džamiju na jugu Pakistana u nastavku sektaškog nasilja u zemlji.

Napad na džamiju u pokrajini Sindh osim 49 žrtava među kojima je i najmanje četvero djece, ranio je još 50 osoba. Velik broj ljudi ostao je zatočen pod ruševinama jel se od jačine eksplozije urušio krov.

Policija je izvijestila da je eksploziju izazvao bombaš samoubojica ili naprava koja je eksplodirala u trenutku kada je džamija bila prepuna vjernika okupljenih na molitvi petkom u gradu Šikarpuru na jugu zemlje.

Nije poznato tko je odgovoran za napad ali sunitske militantne skupine redovito su napadale šijtsku manjinu. Pakistanski premijer koji je u posjeti Karachiju u pogođenoj provinciji naredio je istragu.

Ranije ovoga mjeseca, šest osoba je poginulo, a 17 ranjeno u napadu bombaša samoubojice na šijitsku džamiju u gradu Ravalpindiju, također za molitve petkom.

Cijeli grad je zatvoren i pun policije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kaosu nakon eksplozije, dio džamije se urušio i zatrpao ranjene. Okupljeni civili su izvlačili ljude iz ruševina i automobilima ih prebacivali u bolnicu.

Atmosfera u gradu je napeta, a stanovnici su se nagurali u trgovinama i okupili pred bolnicama.

"Cijeli grad je zatvoren i napetost se može osjetiti u zraku. Policija je posvuda, a gradom patroliraju i specijalci", rekao je jedan stanovnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara