Najmanje osam mrtvih i 40 ozlijeđenih: Sirijski rat se širi u Libanon

Najmanje osam mrtvih i 40 ozlijeđenih: Sirijski rat se širi u Libanon

Foto: AFP

NA ULICAMA gradova na sjeveru Libanona danas su buknuli oružani obračuni između pristaša i protivnika sirijskog režima. U libanonskom gradu Tripoliju poginulo je najmanje osam ljudi, dok ih je 40 ozlijeđeno u sukobima.

Pristaše i protivnici su se u lučkom gradu Tripoliju sukobili sa puškama i granatama, a na mjesto događaja je izašla i vojska, ali nije otvarala vatru. Ovakvi događaji šire strah da bi se sirijski sukob mogao proširiti i susjednim zemljama regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Libanonska agencija je izvijestila da se puca s obje strane svakih pet minuta, a snajperisti gađaju civile. Stanovnici su upozorili da su u sukobu poginuli i civili koji su slučajno našli u unakrsnoj vatri dviju sukobljenih strana. Među ranjenima je i jedna libanonski vojnik. U Tripoliju se ne radi samo o sukobu zbog sirijskog režima, već i o nastavku dugogodišnjeg neprijateljstva dviju četvrti u gradu.

UN-ov izaslanik u Siriji Kofi Annan je kazao da bi ta zemlja mogla skliznuti u totalni rat te bi mogla patiti cijela regija, ukoliko međunarodna zajednica ne pritisne sirijskog predsjednika Bashara Assada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara