Najviše šansi ima bivša šefica Janafa iz Račanove Vlade: Tko umjesto Vidoševića?

Najviše šansi ima bivša šefica Janafa iz Račanove Vlade: Tko umjesto Vidoševića?

Foto: Hina 

ČINI se da je jutrošnje privođenje Nadana Vidoševića šokiralo čelnike Hrvatske gospodarske komore (HGK), pa i samog Vidoševića što se može vidjeti po činjenici da zapravo nitko ne zna tko je odvjetnik koji bi ga mogao zaustupati u ovom slučaju. Navodno, Vidošević nije ni slutio da mu se sprema uhićenje. 
 
Od tri potpredsjednika jedan u zatvoru
 
Kako doznaje Index predsjednici županijskih Komora trebali su danas biti  pozvani u Zagreb na izvanredni sastanak o stanju u HGK. No, na kraju nije održan. Predsjednik HGK danas  je pritvoren, a već prije pritvorena je i Zdenka Peternel potpredsjednica HGK, istraga se provodi i nad voditeljicom Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipom Mladinov. Službeni izvori u HGK opovrgavaju kako je danas popodne trebao biti sastanak.  
 
"To nije istina. Nema nikakvog sastanka predsjednika županijskih komora!", rekli su nam iz Službe za odnose s javnošću HGK.  Kako su najavili Nadzorni i Upravni odbor HGK  sastat će se sutra i donijeti odgovarajuće odluke.
 
Kako je poznato Vidošević ima tri potpredsjednika, a to su nedavno uhićena  Peternel koja još uvijek nije razriješena dužnosti, Vesna Trnokop Tanta zadužena za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU te Jasminka Trzun koja je zadužena za pravna pitanja i unutarnji ustroj. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Donio odluku o smanjenju plaća
 
Sve osobe odane su Vidoševiću, a navodno najviše šanse da privremeno preuzme kormilo Komore ima Trnokop Tanta koja je za vrijeme Vlade Ivice Račana od 2000. do 2004. godine bila na čelu JANAF-a. Navodno i dalje ima dobre ima dobro kontakte sa SDP-om. 
 
Još sinoć Vidošević je donio odluku o smanjivanju plaća u HGK ne sluteći što bi se moglo danas dogoditi. Naime, nakon što je Index objavio koeficijente plaća te prvi objavio kako su tajnici prošlog mjeseca promovirani u direktore, u Komori su razmišljali kako otupiti kritiku javnosti i dijela članova Vlade o rastrošnosti HGK. Tako su članovi HGK jučer popodne obaviješteni kako bi se plaća mogla smanjiti za 10 posto. 
 
Vidošević se nadao kako bi ta mjera mogla spasiti dio ugleda Komore za koju se godinama tvrdi da je nefunkcionalni birokratski aparat koji se hrani obveznom članarinom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara