Nakon Švicarske i Velike Britanije: Španjolska zamrznula Mubarakovu imovinu vrijednu 28 milijuna eura

Nakon Švicarske i Velike Britanije: Španjolska zamrznula Mubarakovu imovinu vrijednu 28 milijuna eura

Foto: AFP

ŠPANJOLSKA policija je zamrznula imovinu vrijednu oko 28 milijuna eura, povezanu s bivšim egipatskim čelnikom Hosnijem Mubarakom.

Takva akcija uslijedila je nakon što su egipatske vlasti podnijele međunarodni zahtjev za blokadom imovine 130 ljudi povezanih s Mubarakovom vlašću. Oko 18,4 milijuna eura je zamrznuto u španjolskim bankama. Ostala imovina uključuje posjede u Madridu i Marbelli te sedam luksuznih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta bi imovina mogla biti posljedica kaznenih djela poput pronevjere državnog novca, korupcije ili nezakonitog bogaćenja tijekom Mubarakova mandata", priopćila je policija.

Švicarska je nešto ranije zamrznula imovinu povezanu s njim vrijednu oko 337 milijun eura, dok je u Velikoj Britaniji vrijednost iznosila oko 103 milijuna.

Podsjećamo, Mubarak je svrgnut s vlasti 11. veljače prošle godine nakon višetjednih masovnih prosvjeda u kojima je poginulo gotovo 900 ljudi, a ranjeno više od šest tisuća. Ovoga ljeta je osuđen na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u njihovom ubojstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara