Nakon smrti dječaka u Zagrebu: Varga najavio zabranu "legalnih droga"

Nakon smrti dječaka u Zagrebu: Varga najavio zabranu "legalnih droga"

Foto: Hina

MINISTAR zdravlja Siniša Varga najavio je u petak da će uskoro biti dovršeno utvrđivanje udjela sintetičkih droga u pojedinim proizvodima opće potrošnje, nakon čega će se proizvodi s opojnim kemikalijama povući s tržišta.

Riječ je o solima za kupanje i osvježivačima zraka koje tinejdžeri koriste za drogiranje, a prodaju se u specijaliziranim trgovinama u slobodnoj prodaji. Nedavno je nakon konzumacije jednog takvog preparata u Zagrebu na ulici umro 15-godišnji dječak.

Varga je rekao novinarima da carina i sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja utvrđuju o kojim se proizvodima radi, a treba biti vrlo pažljiv u točnom utvrđivanju kemikalija kako bi se izbjegle sudske reperkusije.

"Ministarstvo zdravlja će poštivati sve odluke donese na razini Vlade"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za rad povjerenstva za analizu i preporuku primjene kanabinoida u liječenju, odbacio je mogućnost da se prije jeseni pacijentima s medicinskim indikacijama omogući dostupnost medicinskih pripravaka od kanabinoida.

Na najave iz Ministarstva financija o novim rezovima u zdravstvu Vraga je rekao kako sva ministarstva kontinuirano rade "rekalkulacije", a Ministarstvo zdravlja će poštivati sve odluke donese na razini Vlade.

Ministar je u petak u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" sudjelovao na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekt izgradnje nove zgrade dnevne bolnice, radiologije i intenzivnog liječenja, kao i prikaz ovogodišnje sezone gripe i upale pluća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara