Nakon što mu je sud u Sarajevu potvrdio zatvorsku kaznu, Kutle odselio u Banja Luku

Nakon što mu je sud u Sarajevu potvrdio zatvorsku kaznu, Kutle odselio u Banja Luku

Foto: Arhiva

KONTROVERZNOM Miroslavu Kutli, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i osam mjeseci! Naime, početkom godine Vrhovni sud BiH ukinuo je osuđujuću presudu i predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje, no zatvorska kazna za Kutlu je potvrđena.  Kako doznaje agencija Anadolija (AA), Miroslav Kutle odnedavno se preselio u Banju Luku, a njegov sarajevski odvjetnik Damir Alagić traži i promjenu nadležnosti suda odnosno da za Kutlu više ne bude nadležan sud u Sarajevu.

U Banja Luci zbog lakšeg kontakta s obitelji

Podsjetimo, kako su odvjetnici ozloglašenog Miroslava Kutle zatražili da se obustavi izvršenje kazne protiv njihovog klijenta, iako je u rujnu 2010. godine na zagrebačkom Županijskom sudu donesena pravomoćna presuda da ima odležati dvije godine i osam mjeseci zbog malverzacija u tvrtki Gradski podrumi prije 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako se Kutle upravo u vrijeme kada se trebao naći iza rešetaka u Hrvatskoj zatekao u Bosni i Hercegovini. Ondje zadržao zbog "navodnih srčanih problema", no vještak u Zagrebu zaključio je na temelju dokumentacije da je Kutle raspravno sposoban. Kutle od tada na BiH sudovima pokušava osporiti odluku.

"Budući da je Kantonalni sud Sarajevo po drugi put  zatražio izvršenje hrvatske presude, cijeli slučaj se ponovo našao na Vrhovnom sudu FBiH. Kutlin sarajevski odvjetnik Damir Alagić ovaj put se žalio zbog 'bitne povrede odredaba kaznenog postupka, povrede kaznenog zakona, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke suda o kazni", javlja agencija Anadolija (AA).

Odvjetnik Alagić potvrdio je za AA da se Kutle preselio u Banju Luku kako bi "lakše mogao kontaktirati s obitelji".

Odvjetnik Alagić: Napisali smo žalbu

"Kantonalni sud Sarajevo je napravio to što je napravio, podijelio je suce na dva dijela i napravio povrede u postupku. Mi smo napisali žalbu Vrhovnom sudu FBiH i sada će Vrhovni sud FBiH to ponovno razmotriti. Postupak sada traje. Kroz cijeli ovaj postupak dokazali smo da je bilo riječi o političkom suđenju i da sve ovo nema veze s pravom i pravdom", izjavio je odvjetnik Alagić za AA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara