Nakon trodnevne agonije umro slovenski policajac kojeg je nakon svađe u glavu ustrijelio neuravnoteženi vojnik

Foto: Ilustracija

NAKON trodnevne agonije u ponedjeljak je u ljubljanskoj bolnici umro policajac kojega je u petak pištoljem u glavu ustrijelio neuravnoteženi pripadnik slovenske vojske. U istoj bolnici se pod neprekidnim policijskim nadzorom nalazi i napadač kojega je nakon incidenta, braneći kolegu, lakše ranio drugi policajac.

Do tragičnog incidenta u kojemu je tragično stradao prometni policajac došlo je u petak popodne u središtu gradića Litija kod Ljubljane, gdje je prometna policija izvodila kontrolu vozila. U jednom trenutku zaustavljeno je vozilo čiji vozač policiji nije želio pokazati dokumente, zbog čega je došlo do svađe i naguravanja. Iznenada je zaustavljeni vozač povukao pištolj i iz blizine ustrijelio policajca u glavu. Nakon toga pobjegao, a kasnije se iste večeri predao. Ranjen je, a njegove lakše ozljede lica nisu opasne po život. Utvrđeno je da je riječ o profesionalnom pripadniku slovenske vojske te da je pucao ilegalno nabavljenim pištoljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U vojsci su naime potvrdili kako je riječ o pripadniku vojske za kojega je prije nekoliko godina utvrđeno da ima psihičke teškoće zbog kojih se i liječio i skoro godinu dana bio na bolovanju. Zbog toga je u vojsci radio na poslovima na kojima nije morao nositi oružje, kao što su poslovi kuhara i održavanja rada.

Slučaj je šokirao Sloveniju, a obzirom na objavljeni podatak da u zemlji 40.000 ljudi ima dozvolu za nošenje oružja, ali i da je onih koji imaju oružje kupljeno na crno znatno više.

Policajca liječnici zbog težine ozljeda nisu usudili operirati, pa je bio u produljenoj komi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara