Napad u Pakistanu: Šestorica na motorima zaustavila autobus i poubijala putnike

Napad u Pakistanu: Šestorica na motorima zaustavila autobus i poubijala putnike

Screenshot: ZEE news

NAJMANJE 41 osoba je ubijena, a dvadesetak je ranjena nakon što su šestorica terorista upala u autobus sa šijitima u Karachiju te pucala u putnike.

Kako javlja BBC, najmanje šest osoba na motorima zaustavilo je autobus u kojemu je bilo i žene i djece. Uslijedila je rafalna paljba po svima.

Kako navode policija i čelnici šijitske zajednice, 25 muškaraca i 16 žena izgubilo je život u tom napadu koji su počinile naoružane osobe u četvrti Safora Got.

"U autobusu je u trenutku napada bilo 60 putnika. Napadači su došli na trima motociklima. Prvo su zapucali na vozača, a kada se autobus zaustavio počeli su nasumce pucati po putnicima", istaknuo je Nadžib Ahmed Kan, čelnik mjesne policije.

"Na meti napada bili su nedužni ismaeliti", potvrdio je za AFP Gulam Haider Džamali, načelnik policije u pokrajini Sindu, koje je Karači prijestolnica, dodajući da su napadači imali pištolje kalibra 9 mm.

Zadnjih godina sve su češći napadi na pripadnike šijitske muslimanske zajednice koja je s 20 posto zastupljena u ukupnom broju stanovnika Pakistana, zemlje s gotovo 200 milijuna stanovnika, uglavnom sunita.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara