Nasilje među djecom i maloljetnicima: Tek mu je 14 godina, a već je zaradio 230 kaznenih prijava!

Ilustracija: Arhiva

STATISTIKA nasilja među djecom i maloljetnicima u Osječko-baranjskoj županiji ne izgleda baš sjajno. U dvije prošle godine, kazneno je i prekršajno prijavljeno više od 1100 maloljetnika, kaznene prijave dobilo je njih 747, a prekršajne 388 maloljetnika. Najčešće su prijavljivani zbog krađa, teških krađa, uništenja ili oštećenja tuđe stvari, te zbog nanošenja ozljeda. Apsolutni neslavni rekorder po kaznenim prijavama u Osječko-baranjskoj županiji, 14-godišnji je dječak koji je do sada zaradio već 230 kaznenih prijava, javlja Glas Slavonije.

U Osijeku je na prvom mjestu 16-godišnjak koji je do sada počinio 12 kaznenih djela. Što se tiče prekršajne problematike, ističe se 17-godišnjak koji je do sada prijavljen kao počinitelj osam prekršaja iz domene javnog reda i mira.

"U 2012. godini na nivou PU osječko-baranjske za kaznena djela proizišla iz nasilja među djecom i mladima, za tjelesnu ozljedu prijavljeno je 52 maloljetnih počinitelja, za tešku tjelesnu ozljedu 17, a za nasilničko ponašanje šest. U kažnjivoj radnji, kod nasilja među djecom i mladima, u tri navrata kao sredstvo izvršenja pojavilo se vatreno oružje ili eksplozivno sredstvo te u dva navrata hladno oružje", doznaje Glas Slavonije od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara