Nastavlja se istraga eksplozije u Bijelom Brdu u kojoj su poginuli majka i sin

Nastavlja se istraga eksplozije u Bijelom Brdu u kojoj su poginuli majka i sin

Foto: FAH

OSJEČKO-baranjska Policijska uprava (PU) i državno odvjetništvo nastavljaju s istragom svih okolnosti o eksploziji ručne bombe u Bijelom Brdu kod Osijeka 21. veljače u kojoj su smrtno stradali 37-godišnja majka i maloljetni sin, ali u interesu istrage ne mogu iznositi sve pojedinosti, izvijestila je ta PU danas.

Glasnogovornik PU Darijo Premec na konferenciji za novinare je rekao da su tijela prevezena na Odjel patologije osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC), gdje će danas obaviti obdukciju, a troje djece, ozlijeđenih u eksploziji, koja se dogodila u obiteljskoj kući, zadržano je na liječenju u osječkom KBC-u. Dodao je kako se nastavljaju istraživati okolnosti u kojima je ručna bomba unesena u kuću i kako je došlo do eksplozije.

Na novinarski upit je li točno da je na dječjem igralištu, na kojemu su djeca, prema izvještavanju pojedinih medija pronašla bombu i donijela je u kuću, očevidom pronađeno još bombi. Premec je kazao kako je obavljen očevid na travnatoj površini u blizini kuće, ali zbog interesa kriminalističkog istraživanja ne može govoriti o predmetima koji su tamo pronađeni.

Izvijestio je kako je nakon tragedije u Bijelom Brdu uslijedilo nekoliko slučajeva dragovoljne predaje streljiva i eksplozivnih tvari te pozvao građane, koji imaju takva sredstva da ih dragovoljno predaju policiji, jer u tom slučaju neće snositi nikakve prekršajne ili kaznene sankcije.

Rekao je kako su prošle godine građani toj PU, uz ostalo, predali oko 450 kilograma raznih eksplozivnih sredstava, oko 23 tisuće komada streljiva, 178 komada dugog i kratkog oružja te 24 komada automatskog oružja.

Istaknuo je kako je prošle godine podneseno 70 kaznenih prijava protiv građana koji su protuzakonito posjedovali oružje i eksplozivna sredstva, a nisu ih dragovoljno predali policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara