Nastavlja se potraga za roniocem nestalim u utorak kraj Visa

Foto: Obiteljska fotografija

I DALJE traje potraga za 42-godišnjim roniocem Antom Simonellijem koji je nestao u utorak u popodnevnim satima kraj otoka Visa.

"Dragi ljudi, hvala vam svima na lijepim riječima, trudu, kunama, vremenu, molitvama, dobrim mislima i svemu što ulažete u potragu za Antom. Još nema rezultata, ali ima nade. Ante je u odijelu, zdrav je i jak i važno je da se potraga nastavi. Sutra će biti lijepo vrijeme i apeliram na sve da izađu brodicama na more ili pješice uz kraj u potragu. Širok je pojas, sve od Visa istočno i južno pa kako tko može. Ponovo će ići i nekoliko aviona. Hvala puno svima!", napisala je noćas njegova supruga Jasmina.


Kartu s područjem na kojem pretpostavljaju da bi trebalo tražiti Antu, poslao nam je njegov prijatelj

Akcija traganja za hrvatskim roniocem A.S. (rođen 1972. godine) čiji nestanak je prijavljen u utorak predvečer, traje i dalje bez prekida, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru bez prestanka provodi akciju traganja za nestalim roniocem na splitskom području nadzora pomorske plovidbe u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Split, lučkim ispostavama, Pomorskom policijom, Obalnom stražom, ronilačkim klubovima i Gorskom službom spašavanja Split, dok se istovremeno svi sudionici u pomorskom prometu na ovome plovnom području putem obalnih radio postaja obaviještavaju i pozivaju na pojačano motrenje plovnoga područja.

Nakon dva dana potrage iz zraka, jučer u popodnevnim satima zrakoplov Obalne straže RH na poziv Središnjice ponovio je prelet u okviru potrage za nestalim roniocem, te je pretražio šire otvoreno morsko područje na relaciji otoka Vis - Korčula - Lastovo - Sušac, nažalost bez rezultata. Danas je u Središnjicu javljeno kako se u zračnu potragu uključio i privatni sportski zrakoplov kojim su obavljeni preleti područja pretrage, no za sada također bez rezultata.

Jučerašnja pomorska potraga koja je započela u 5 sati ujutro prekinuta je sinoć u 19.30 sati kada su pomorske jedinice Lučke kapetanije Split i Obalne straže upućene u luke Vis i Vela luka zbog nadopune goriva i hrane, a potragu za nestalim roniocem nastavili su jutros od 5 sati pretragom obalnog ruba zapadnoga dijela otoka Korčule, te obalnoga ruba otoka Lastova i Sušac.

Pripadnici Specijalne ronilačke postrojbe Pomorske policije Split i ronioci Gorske službe spašvanja jučer su nastavili sa podmorskom pretragom od mjesta gdje je nađen gumenjak nestalog ronioca, a danas su se u pretragu širega podmorskog područja priključili i ronilački klubovi iz Visa.

Do danas je u okviru akcije traganja za nestalim roniocem pronađen napušten usidreni gumenjak kojim je nestali ronioc doplovio do pozicije zarona jugoistočno od otoka Visa, no osim njegovoga plovila potragom morske površine i podmorja za sada nisu pronađeni matrijalni dokazi koji bi pripadali nestalome roniocu, stoga se potraga nastavlja i dalje, a uz uključene sve nadležne službe pozvani su i ostali sudionici, ronilački klubovi i sudionici u pomorskom prometu na području potrage, dodaje se u priopćenju Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara