Nastavlja se prepucavanje Jovanovića i HDZ-a: "Karamarku je očito teško čitati, a i kad čita, ne razumije što pročita"

Foto: Hina

JAVNO prepucavanje ministra Jovanovića i Tomislava Karamarka oko udžbenika iz povijesti nastavlja se i danas. Nakon što je Jovanović jučer preko Facebooka napao HDZ-ovce, oni su danas ekspresno odgovorili. Nije potrajalo dugo, a Jovanović se opet oglasio.

"U nedostatku argumenata aktualni čelnik HDZ-a svoju političku snagu gradi na strahu, dezinformacijama i neistinama, zloupotrebljavajući domoljublje u dnevno političke svrhe čime podcjenjuje građane Hrvatske, pa, uvjeren sam, i svoje birače i članove HDZ-a. On je politički brat blizanac jednog drugog Tomislava – Nikolića.

Boreći se za istinu i dokazujući da su naši udžbenici povijesti utemeljeni na činjenicama, do sada sam morao reagirati na izjave dvojice Tomislava: Nikolića i Karamarka. Činilo mi se najprimjerenijim da obojici pošaljem udžbenike kako bi se sami uvjerili što točno u njima piše, umjesto da govore napamet. Jedan paket udžbenika poslao sam i srpskom ministru znanosti prof. dr. Tomislavu Jovanoviću. On mi se na knjigama pristojno zahvalio i kao pravi znanstvenik uvažio načelo znanosti i znanstveno-istraživačkog rada te pohvalio naše udžbenike. S druge strane, Nikolić i Karamarko ostali su, pak, zarobljeni u svom neznanstvenom iskrivljivanju činjenica i manipulaciji javnosti, pri čemu se Karamarko pokazao najvećim negativcem budući da je, kako čujem, čak odbio preuzeti i barem prelistati udžbenike.

Domovinski rat u našim je udžbenicima prikazan na činjenicama koje su jasne, nedvosmislene i provjerljive. Jednako je tako provjerljiva i istina o pljački državnog proračuna, a to znači svih građana, jer se vrh HDZ-a služio državnim proračunom kao HDZ-ovim bankomatom za osobne i stranačke potrebe. To je čak dokazano i na sudu. Uzalud Karamarko bježi od istine. Istina je sustigla i njega i HDZ. Stoga je za njega i stranku koju vodi bolje da pročita udžbenike i ispriča se prvo javnosti koju zlonamjerno dezinformira, a zatim i nakladnicima i autorima udžbenika povijesti koje je svojim lažnim izjavama, bez i jednog argumenta, uvrijedio, pa čak i ponizio. Iskrivljivanje teza o recenziji udžbenika u Beogradu, samo je dodatni dokaz da ne razumije da se protiv laži uspješno može boriti samo istinom. Odbijanjem udžbenika, Tomislav Karamarko pokazuje prezir prema činjenicama. Očito mu je teško čitati, a i kad čita, ne razumije što pročita. Zato je valjda i studirao deset godina, kako tvrde izvori s Filozofskog fakulteta na jednom portalu. Zato, Tomislave, pročitaj udžbenike povijesti! Ipak si ti povjesničar", poručio je Jovanović Karamarku.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara