Nastavlja se suđenje Milankoviću i Bošnjaku za ratni zločin na sisačkom području

Nastavlja se suđenje Milankoviću i Bošnjaku za ratni zločin na sisačkom području

Ilustracija: Arhiva

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku danas se nastavlja suđenje Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku, optuženima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na sisačkom području tijekom 1991. i 1992. godine u kojima su ubijene 24 osobe.

Nakon što su 21. svibnja pročitane optužnice na koje su se oba optuženika izjasnili da se ne osjećaju krivima, danas počinje ispitivanje svjedoka. Ukupno je pozvano oko 150 svjedoka, a među njima i aktualni ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin ministar je bio u postrojbi Vukovi kao i moj branjenik. Vezano za tu postrojbu i ono što se optužnicom stavlja na teret mom branjeniku, na te okolnosti je kao svjedok predložen ministar Jakovina", rekao je u svibnju za Media servis Domagoj Rešetar, odvjetnik Drage Bošnjaka.

Osim Jakovine obrana je predložila da se saslušaju i Ivan Jarnjak, Ivan Vekić, Josip Manolić te Anton Tus koji bi mogli svjedočiti oko ustroja i djelovanja policije u Sisku početkom devedesetih godina. Nitko od njih danas ne bi trebao svjedočiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara