Nastavljena potraga za poginulim kajakašem na Mrežnici

Nastavljena potraga za poginulim kajakašem na Mrežnici

Foto: HGSS

POTRAGA za tijelom smrtno stradalog kajakaša (41) iz Zagreba, čije je tijelo nestalo u nedjelju u snažnom vrtlogu slapa, nastavlja se danas.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) iz Ogulina i Karlovca, u suradnji s Hrvatskim vodama i lokalnim braniteljskim udrugama, grade na Mrežnici privremenu branu za preusmjeravanje matice vode prema mlinu na lijevoj obali, kako bi mogli istražiti devet metara duboku jamu ispod slapa.

Pročelnik ogulinske HGSS-ove stanice Branimir Vučković rekao je Hini da su spuštanjem kamere u jamu pokušali ustanoviti nalazi li se tu tijelo pokojnika, ali kamere su slale samo snimke pjene, tj. brze vode, tako da je uron jedini način pretraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronioci ATJ Lučko čekaju da se stvore preduvjeti, a graditeljima brane, 15-orici HGSS-ovaca pomažu u vodi i dvojica HGSS-ovih speleoronioca.

"Gradnja brane jedini je način da se omogući roniocima pristup jami. Jedan je naš član ranije, za vrijeme niskog vodostaja, ronio u tu jamu, tako da znamo da je ona bez izlaza te da je duboka oko devet metara. Jama je to na zadnjem slapu, kod utoka Tounjčice u Mrežnicu", rekao je Vučković.

Radi osiguranja mjesta događaja na Mrežnici su i djelatnici karlovačke Policijske uprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara