Nastavljena potraga za zrakoplovom Air Asije i tijelima putnika

Nastavljena potraga za zrakoplovom Air Asije i tijelima putnika

Foto: Guliver Image / Getty Images

VRIJEME se u ponedjeljak popravilo i indonezijske snage nastavile su potragu za zrakoplovom Air Asije i tijelima putnika a ronioci se pripremaju na zaron na dubinu na kojoj se pretpostavlja da je trup zrakoplova.

"Vrijeme je povoljno. Vidljivost je šest kilometara, nema ni oblaka ni vjetra", kazao je jedan od voditelja operacije zapovjednik u zračnim snagama Johnson Supriadi.

Signal s crne kutije još nije lociran a brodovi i zrakoplovi koji traže olupinu i trupla proširili su područje potrage za Airbusom A320-200 kako bi uzeli u obzir utjecaj morskih struja osam dana nakon pada zrakoplova sa 162 putnika i članova posade koji je nestao u nedjelju ujutro na letu iz indonezijskog grada Surabaye za Singapur.

Helikopteri pretražuju obalna područja.

Izvučeno 34 tijela

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Indonezijska meteorološka služba kazala je kako su sezonske tropske oluje vjerojatno pridonijele nesreći. Olujno vrijeme, jake struje i visoki valovi od nedjelje ustrajno ometaju potragu.

Potraga je trenutno usmjerena na područje oko 90 nautičkih milja od obale otoka Bornea gdje je sonarima u plitkim vodama locirano pet velikih predmeta za koje se vjeruje da su dijelovi zrakoplova od kojih je najveći dugačak oko 18 metara.

"Uzimanjem u obzir utjecaja snažnih struja svaki se dan proširuje područje potrage", kazao je Supriadi.

U području potrage je devet brodova iz četiri zemlje a među roniocima je i sedam ruskih.

Do sada je izvučeno 34 tijela od kojih su neka još bila vezana u sjedalima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara