Natječaj za POS-ove stanove istječe 15. travnja

Foto: Ilustracija

DRŽAVA nakon četiri godine počinje graditi stanove po modelu poticajne stanogradnje. Prijave za povoljniju kupnju stana za 1.100 eura po kvadratu bliže se kraju, a sve se obavlja preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Prvo će se graditi u Zagrebu, a trenutno se čeka izdavanje građevinske dozvole za 300-tinjak stanova u Klari, potvrdila je za Media servis ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. "Čim se izda ta potvrda, krenut ćemo u postupak javne nabave izvođača i svega ostalog i nadam se da ćemo kroz ovo ljeto ili zadnje u jesen, zaista i zakopati prvu lopatu i krenuti sa svim aktivnostima", poručila je ministrica Mrak Taritaš.

"Ako bude veća lista, mi ćemo ići dalje u lokacije, tražit ćemo, pronalazit ćemo, imamo već i sada nekakvih planova"

Prijave za najpovoljniju kupnju stana u Zagrebu traju do 15. travnja, podnositelji zahtjeva nemaju nikakve financijske troškove, a prijavom se ne obvezuju na kupnju. "Što se tiče Grada Zagreba, sada je u tijeku formiranje liste reda prvenstva, na koji se mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske i neovisno o prebivalištu i vlasništvu druge nekretnine", rekla nam je pomoćnica direktorice APN-a Ana Saračević.


Do sada je stiglo 300-tinjak zahtjeva, a očekuje se da će ta brojka do kraja natječaja biti i veća. "Sad je tek krenula prava gužva oko toga. Ljudi sve više zovu, dolaze i donose zahtjeve i zapravo do kraja natječaja očekujemo taj veći odaziv, odnosno još veći broj zahtjeva", istaknula je Saračević.

Osim Klare, u planu su i neke druge lokacije u Zagrebu. "Planiramo ovisno o toj listi koja će se formirati. Ako bude veća lista, mi ćemo ići dalje u lokacije, tražit ćemo, pronalazit ćemo, imamo već i sada nekakvih planova, ali zapravo to sve ovisi o listi. Naš program POS-a je diktiran upravo interesom građana, odnosno interesom koji se iskazuje preko lista reda prvenstva", pojasnila je Saračević.

Stanovi po modelu poticajne stanogradnje, osim u Zagrebu i Splitu, gradit će se između ostaloga i u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Stupniku, Malom Lošinju, Cresu, Puntu, Fažani, Zadru, Šibeniku, Visu, Bolu i Komiži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara