Navalni provocira Kremlj: Elektronsku narukvicu prerezao uz pomoć kuhinjskih škara

Navalni provocira Kremlj: Elektronsku narukvicu prerezao uz pomoć kuhinjskih škara

Screenshot: YouTube

OPONENT Kremlju Aleksej Navalni koji je osuđen je na tri i pol godine uvjetno zbog pronevjere, prerezao je narukvicu za elektronski nadzor, provocirajući na taj način ruske vlasti koje u utorak na njegov potez još nisu reagirale.

"Odbijam poštovati obveze svojeg ilegalnog kućnog pritvora", napisao je u ponedjeljak na svom blogu, pohvalivši se kako je elektronsku narukvicu "prerezao uz pomoć kuhinjskih škara i uz minimalan napor".

Kako tvrdi taj ruski odvjetnik, u skladu s ruskim zakonom on ne smije biti u kućnom pritvoru jer mu je presuda već izrečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu s člankom 311 kaznenoga zakona pojedinac mora biti oslobođen odmah u sudnici u slučaju kada se donese oslobađajuća presuda ili u slučaju izricanja uvjetne presude", objasnio je blogerima.

Navalni je u utorak na svom Twitter računu napisao da je u utorak otišao do "trgovine u zgradi u kojoj živi kako bi kupio mlijeko".

Moskovska policija je izvijestila da je spremna privesti Navalnoga ukoliko to zatraže sudske vlasti, prenosi agencija Ria Novosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara