Nea Mathes vraća se ocu, danas u podne tata i kćer opet zajedno!

Foto: Patrik Maček/Pixsell

NEON MATHES danas će između 11 i 12 sati dobiti natrag svoju trogodišnju djevojčicu Neu, doznaje Index. Iz Centra za socijalnu skrb Beli Manastir kažu kako će oni preuzeti dijete iz udomiteljske obitelji i dovesti je ocu.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đimi Fuštin za Index je rekao da je Neon Mathes prije dva dana obećao da će stvoriti sve uvjete za povratak kćerke i da je to i ispunio. Djevojčica kaže, zna da dolazi k ocu i vesela je radi toga.

"Mi iz Centra ćemo nastavljati obilaziti obitelj kako bi se uvjerili da je sve u redu. Imamo uvid u račune koje je Mathes otvorio. Njega smo kao roditelja stavili u položaj skrbnika i svakih šest mjeseci će nam podnositi izvještaj o donacijama i potrošnji", rekao je Fuštin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako mu je u pomoć uskočila i Općina koja će mu dati prostorije u kojima će Mathes moći ostaviti stvari za vrijeme radova na kući.

Za kraj je rekao kako je jako iznenađen tolikim odjekom u javnosti i činjenicom da ima toliko dobrih ljudi koji su spremni pomoći, no da je i sad vrijeme da se bura stiša kako bi Centar dalje mogao nastaviti s radom.

Podsjetimo, Neon Mathes bio je prisiljen predati djevojčicu Centru za socijalnu skrb zbog teške materijalne situacije, no zahvaljujući brojnim donacijama iz cijele Hrvatske, ali i Njemačke, Austrije, Švicarske te Australije i dugih dijelova svijeta, od danas će ponovno biti sa svojom djevojčicom.

Iz Centra za socijalnu skrb kažu kako će dva mjeseca oboje će živjeti kod susjeda preko puta njihovog prebivališta, a onda u preuređenom vlastitom domu. Osim novčanih donacija, na adresu obitelji Mathes pristižu i paketi s hranom, igračkama i namještajem. Sve ono što bude njima višak, Neon je najavio podijeliti s ostalima siromašnima i u potrebi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara