Neće raditi 10 dana: Zagrebački Glavni kolodvor zatvara se u petak

Neće raditi 10 dana: Zagrebački Glavni kolodvor zatvara se u petak

Foto: Arhiva

IZ HŽ Infrastrukture su izvijestili o desetodnevnom zatvaranju zagrebačkog Glavnog kolodvora zbog radova:

"Kao što smo već obavješćivali, zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja u Zagreb Glavnom kolodvoru promet će u cijelosti biti obustavljen od petka 1. ožujka u 23.00 sata do ponedjeljka 11. ožujka 2013. u 4.00 sata. U tome će razdoblju na snazi biti posebna regulacija željezničkog prometa.

U tijeku je intenzivno informiranje korisnika željezničkih usluga diljem zemlje o načinu organizacije prometa. Svi zainteresirani opširne informacije mogu naći i na internetskoj stranici www.hznet.hr te na letcima i plakatima u kolodvorima i stajalištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŽ Infrastruktura ne može dalje odgađati rok za početak radova jer nakon tih radova slijede intenzivni radovi na prugama u zagrebačkome željezničkom prstenu. Naime, odmah nakon završetka radova u Zagreb Glavnom kolodvoru počinje remont dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara vrijednosti 80 milijuna kuna. Pripremni radovi na toj dionici počinju već 13. ožujka 2013. Tijekom ljeta planirana su dva velika remonta na dionicama Velika Gorica - Turopolje (vrijednosti 109 milijuna kuna) i Borongaj - Dugo Selo (vrijednosti 280 milijuna kuna). Ta dva remonta izazvat će nešto veće poteškoće u tijeku prometa te su stoga i planirani na ljeto kada je frekvencija putnika, osobito dnevnih migranata (radnika, učenika, studenata), smanjena.

HŽ Infrastruktura učinit će sve da tijekom radova i posebne regulacije prometa putnici budu na vrijeme informirani o tijeku prometa te o zamjenskim prijevoznim sredstvima".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara