Nema milosti za povratnike: Trojici za krađe gotovo 12 godina zatvora!

Ilustracija: Arhiva

SUDAC splitskog Općinskog suda Dinko Mešin, poznat po osuđujućoj presudi za plakat "Srbe na vrbe", presudio je trojici mlađih delikvenata gotovo punih 12 godina zatvora za niz provala i krađa po Dugopolju, Konjskom, Trilju, Splitu i Solinu. U pitanju su "povratnici", već kažnjavani za slična i istovrsna djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je zbog toga strože kazne jer je očito da dosadašnja kaznena politika nije polučila očekivani efekt.

Pokajao se, ali nije pomoglo

Duje P. osuđen je na čak pet godina zatvora za 11 kaznenih djela, od čega je većinu priznao. U pitanju su provale u trgovine i krađe motocikala marke Aprilia. Propisana mu je i obavezna mjera liječenja ovisnosti jer se u zatvoru najprije navukao na tablete, a onda i na heroin. Žao mu je sada zbog svega, izvukao je, kaže, pouku da od ovakvog života nema ništa. Smatra da je prestrogo kažnjen, jer mlad i jer se kaje. Nije pomoglo. 

Matko G. dobio je tri i pol godine zatvora. Opozvane su mu čak četiri uvjetne presude, a kažnjen je za dva kaznena djela. Branio se da je nevin i da s krađama i provalama nema ništa. 

Alen Z. osuđen je na 2 godine i 11 mjeseci, s tim da mu je izrečena djelomična uvjetna osuda po kojoj će u zatvor na godinu i pet mjeseci, dok će ostatak od godine i pol provesti na uvjetnoj slobodi. Osuđen je za šest kaznenih djela te mu je opozvana jedna uvjetna presuda.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara