Nema mira u Ukrajini: U 24 sata ubijen vojnik, a četvorica ranjena

Nema mira u Ukrajini: U 24 sata ubijen vojnik, a četvorica ranjena

Foto: Hina

UKRAJINSKA vojska objavila je u ponedjeljak da je u posljednja 24 sata jedan vojnik poginuo, a četvorica su ranjena na separatističkome istoku zemlje, po čemu se vidi krhkost prekida vatre starog dva tjedna.

Ukrajina ipak smatra da je broj napada proruskih separatista protekli vikend znatno pao i objavila je da nastavlja s povlačenjem teškog oružja. No upozorava i da se pobunjenici primirjem služe kako bi se pregrupirali i izvodili nove napade na vladine položaje.

Moskva tvrdi da ne naoružava separatiste

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vojni glasnogovornik Andrij Lisenko rekao je i da su proruski separatisti nastavili primati "znatne" količine vojne opreme od susjedne Rusije. Moskva uporno tvrdi da ne naoružava separatiste.

"Neprijatelj pomiče teško oružje i vojnu opremu, prvenstveno u području Mariupolja", rekao je Lisenko novinarima, a prenijela televizija. Riječ je o lučkome gradu koji drže vladine snage, a službeni se Kijev boji da će biti iduća pobunjenička meta.

Pad broja napada i povlačenje teškog oružja na objema stranama daje nade da bi krhki prekid vatre mogao opstati, iako su pobunjenici objavili da se on ne odnosi na prometno čvorište Debalceve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara