Nema popusta kod suca Mešina: Nije platio čokoladu i armaturu, morat će dvije godine u zatvor!

Foto: Arhiva

SPLITSKI sudac Dinko Mešin ponovno je pokazao da u njega nema popusta. Trgovca Iliju Karatovića iz Siska osudio je na dvije godine zatvora zbog prevare poslovnih partnera kojima je ostao dužan nešto više od 50 tisuća eura. Dug potječe iz 2007. godine.

Karatović je, prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, kao direktor tvrtke "Legac - N" d.o.o. iz Zagreba naručio armaturno željezo od tvrtke Kauza d.o.o. Platio je tek manji dio, ostao im je dužan 423 tisuće kuna.

Karatović nije platio ni 280 čokolada vrijednih 20 tisuća kuna tvrtki Luxor pa je osuđen i za to. Odlukom suca Mešina, okrivljeni će morati oštećenim tvrtkama isplatiti dug.

Branio se, inače, da je neki njegov prijatelj otvorio tvrtku na njegovo ime te da nije spoznaja o poslovanju. Sudac Mešin nije se s tim previše zamarao kada je utvrdio da je upravo Karatović bio upisan u knjige kao vlasnik i odgovorna osoba.

Kako je Karatović već osuđivan za ovakva kaznena djela, smatra da će ga jedino zatvorska kazna natjerati da promijeni ponašanje i prestane varati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara