Nenad Bakić pokreće projekt za razvoj inovativnosti mladih i uključivanje u najmodernije tehnologije

Screenshot: HTV
 
NENAD BAKIĆ, poznati investitor i poduzetnik, odlučio je pokrenuti i financirati projekt CROATIAN MAKERS.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radi se o projektu za razvoj poduzetništva i inovativnosti mladih, kojim bi ih se motiviralo da se uključe u moderna i stvarna znanja, koja bi im trebala pomoći da se u nekim najatraktivnijim područjima ( robotika, automatika, avijatika, 3D printanje.. ) izjednače sa svojim vršnjacima u razvijenim zemljama.
 
"Konkretno, moja je ideja financirati i (uz pomoć drugih) osnovati niz inovacijskih centara za mlade (dečki i cure), recimo u dobi 12-18 godina koji bi uz vodstvo znalaca (mentora) radili razne projekte (a danas je vrlo lako na internetu naći ideje, nacrte …) iz automatike, robotike, avijatike itd. Recimo, to bi bili centri koji bi u svakom trenutku mogli uključiti 10-20 mladih, u prostorima koje bi na upotrebu dale škole, gradovi itd.", navodi Bakić na svom blogu Eclectica.
 
Prema njegovoj ideji, inovacijske centre bilo bi najbolje osnovati u gradovima u kojima postoje tvrtke koje će te mlade ljude prepoznati, pa spominje primjere Đure Đakovića, Varteksa i Vupika.
 
Osim toga, poziva sve zainteresirane koji bi željeli pomoći da se ovaj projekt realizira, da se jave, a traže se mentori, tvrtke ili lokalne zajednice koje bi mogle osigurati prostore, te svi ostali koji na neki način mogu pomoći.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara