Nesreća na Sveticama: Loborcu četiri, a Brdariću dvije godine zatvora za smrt dječaka i njegovog oca

Screenshot: Facebook

GODINU dana nakon stravične nesreće na zagrebačkim Sveticama, u kojoj su poginuli osmogodišnji dječak i njegov 36-godišnji otac, izrečene su nepravomoćne presude krivcima Igoru Loborcu i Stjepanu Brdariću.

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu 26-godišnji Loborec osuđen je na četiri godine zatvora, dok je 55-godišnji Stjepan Brdarić osuđen na dvije godine zatvora.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u jutarnjim satima 4. prosinca prošle godine. Brdarić je upravljao teretnim vozilom istočnom kolničkom trakom Ulice Svetice u smjeru sjevera i, olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, dolaskom do kućnog broja 26 c započeo skretanje u lijevo prešavši prednjim lijevim dijelom vozila na zapadnu polovicu kolnika, a da pritom nije propustio sva vozila koja su dolazeći iz suprotnog smjera zadržavali smjer kretanja.

Tom je prilikom Loborec, koji se Toyotom Celicom brzinom od 86,3 kilometara na sat vozio zapadnim kolničkim trakom Ulice Svetice u smjeru juga, pokušavajući izbjeći teretno vozilo, skrenuo u desno. Izgubio je nadzor nad Toyotom i prešao na istočnu polovinu kolnika gdje je u nekontroliranom kretanju u zanošenju u desno naletio na rubni kamen i prešao na nogostup naletjevši na pet metalnih stupića, kontejner za smeće, a potom i na Patrika i Darija Puljića koji su se kretali nogostupom. Obojica su zadobila višestruke i po život opasne ozljede od kojih su preminuli na mjestu nesreće.

Inače, Loborec je poznat kao veliki ljubitelj brzine, o čemu su svjedočile i fotografije i statusi na njegovom Facebook profilu, koji je bio oblijepljen fotografijama kobne Toyote Celice i komentarima iz kojih je vidljivo da mu "opaliti po gasu" nije stran pojam.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara