Nesreća na aeromitingu u Kaliforniji: 77-godišnji pilot poginuo u padu zrakoplova

Nesreća na aeromitingu u Kaliforniji: 77-godišnji pilot poginuo u padu zrakoplova

Screenshot: LiveLeak

TIJEKOM aeromitinga koji se u nedjelju održavao u kalifornijskoj zračnoj bazi Travis poginuo je 77-godišnji veteran Eddie Andreini.

Gledatelji su uspjeli snimiti trenutak u kojem Andreini izvodi točku kojom je pokušao prerezati vrpcu koja se nalazila blizu zemlje nakon čega je pao. Andreini je na vrhu zrakoplova imao nož te se okrenuo kako bi prerezao vrpcu no letio je prenisko i završio na tlu. Zrakoplov je klizio 500 metara nakon čega se zapalio, piše Fox.

Umirovljeni novinar Roger Bockrath nalazio se u publici i svjedočio je nesreći u kojoj je poginuo 77-godišnji Eddie Andreini. Kazao je za Sacramento Bee kako se tek nakon dvije i pol minute pojavio netko s aparatom za gašenje požara, a vatrogasci su došli nakon pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Letio je prenisko i pogodio asfalt. Klizio je 500 metara nakon čega je ostao sjediti u zrakoplovu koji je bio gotovo netaknut, no okrenut prema dolje", izjavio je Bockrath i dodao da je Andreini sada trebao biti u bolnici s opeklinama, a umjesto toga nalazi se kod mrtvozornika.

"Šokantno je koliko im je dugo trebalo. Još uvijek sam potresen", izjavio je Bockrath.

Eddie Andreini počeo je letjeti sa 16 godina, a 25 godina bavio se akrobacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara