Nestao prvi zagorski milijarder Božidar Gorup

Nestao prvi zagorski milijarder Božidar Gorup

Foto: NENO

POZNATI zagorski poduzetnik Božidar Gorup (51) iz mjesta Tomaševec kod Klanjca nestao je 1. veljače, piše portal zagorje.com. Nestanak se vodi u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj, a njegova slika s osobnim podacima nalazi se i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Gorup je otišao od kuće u nepoznatom smjeru i više se nije vratio. On je 2012. postao prvi zagorski milijarder kad je njegova tvrtka Gorup, koja se bavi trgovinom, poljoprivredom i obnovljivim izvorima energije, prekoračila milijardu kuna konsolidiranih prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investicija vrijedna 70 milijuna eura

Božidar je s mlađim bratom Damirom započeo vlastiti posao prije dvadesetak godina. Otvorili su malu poljoprivrednu trgovinu i apoteku te unajmili dostavno vozilo za prijevoz repromaterijala. Posao se sve više širio, a 2013. tvrtka se značajnije počela baviti proizvodnjom junadi te imaju i tvornicu biodizela.

Gorup je sljedeće tri godine u planu imao okončanje investicije koju su započeli i u koju je ukupno planirao uložiti 70 milijuna eura, rekao je lani u intervjuu za zagorje.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara