Nesvakidašnji protest u Bugarskoj: Demonstranti u kupaćim kostimima ispred zgrade parlamenta

Foto: Agencija Anadolija

DEMONSTRANTI koji se već 48 dana okupljaju u bugarskoj prijestolnici Sofiji, danas su se ispred zgrade parlamenta pojavili u kupaćim kostimima, kako bi iskazali protivljenje odlasku bugarskih parlamentaraca na dugotrajne odmore, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Bugarski demonstranti okupili su se ispred zgrade parlamenta, odjeveni za plažu, kako bi iskazali protivljenje planovima za odmor bugarskih parlamentaraca, koji se nakon manje od mjesec dana rada, spremaju za 32-dnevni odmor. Demonstranti su tokom protesta uzvikivali "mafija", "pokvarenjaci", "ostavka", osuđujući odlazak parlamentaraca na odmor, unatoč ekonomskoj i društvenoj krizi.

Demonstranti su zatvorili ulaz u zgradu parlamenta, a ispred zgrade su postavili bazen, čime su prostor ispred parlamenta pretvorili u plažu. Tokom protesta demonstranti su parolama pozivali i zamjenicu predsjednika parlamenta Mayu Manolovu "da im se pridruži na kupanju".

Jedan od demonstranata, koji je nosio transparent sa natpisom "poslanici bez stida", u izjavi za agenciju Anadolija rekao je da današnji protest ispred najvažnije državne zgrade, u odnosu na to "kako se radi unutra", nisu sramotni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara