Netanyahu poručio: Izrael neće dopustiti da Iran dođe do nuklearnog oružja, Rouhani je vuk u janjećoj koži

Foto: Guliver Image / Getty Images

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu kazao je na Generalnoj skupštini UN-a kako Izrael neće nikada dopustiti da Iran dođe do nuklearnog oružja, makar morali i sami djelovati. Kazao je kako je budućnost Izraela ugrožena "nuklearno naoružanim Iranom" i zahtjeva od međunarodne zajednice da sankcijama nastavi vršiti pritisak na Teheran.

Netanyahu je Rouhanija prozvao "lojalnim slugom režima" te je naglasio da je morao znati za terorističke napade koji su se dogodili u prošlosti jer je bio vođa iranskog Vrhovnog vijeća u periodu od 1989. do 2003. godine. SAD su također optužile Iran za sponzoriranje terorističkih napada diljem svijeta tijekom 90-ih godina.

Teške optužbe

Izraelski premijer je kazao kako je Rouhani osudio "nasilnu pošast terorizma" te je dodao: "No, u posljednje tri godine Iran je naredio, planirao i počinio terorističke napade u 25 zemalja", optužuje Netanyahu bez ikakvih dokaza, prenosi AP.

"Ahmadinejad je bio vuk u vučjoj koži. Rouhani je vuk u janjećoj koži, vuk koji misli da može navući vunu preko očiju međunarodne zajednice", izjavio je Netanyahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je i kako su svi predsjednici Irana služili istom "nepopustljivom režimu" u kojem je vrhovni vođa Ayatollah Ali Khamenei diktator i stvarna moć.

Iranski ambasador Mohammad Khazaee ubrzo je uzvratio izraelskom premijeru i kazao da "za razliku od Izraela, Iran nije i neće napasti druge zemlje".

"To nismo napravili jer nismo mogli već zbog principijelne politike kojom odbacujemo upotrebu sile", kazao je Khazaee.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara