Netanyahu posramljen neuspješnim propagandnim videom o skromnom životnom stilu

Netanyahu posramljen neuspješnim propagandnim videom o skromnom životnom stilu

Screenshot: Channel 10 

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu uživa sramotu nakon otkrića da je "promotivni" video o njegovom skromnom životnom stilu snimljen u odajama njegovih slugu.

Petnaestominutni film stručnjaka za unutarnji dizajn Moshika Galamina prati premijerovu suprugu Saru kroz sobe i prostorije sa škripavim vratima i dotrajalim tepisima. Sara se u videu žali na stanje "svoje kuhinje", oronule prozore, prašnjave lampe i boju koja se ljušti sa zidova.

Uživljena u ulogu, ona Galaminu pripovijeda kako par nije imao dovoljno novaca da popravi presvlake prije posjeta američkog predsjednika Baracka Obame i tvrdi da je on bio prisiljen sjediti na kauču s mrljama od kave.

"Ja ne primjećujem detalje jer se ne usuđujem razmišljati o njima," jada se Sara. "Kad izlazite, pripazite da vam kvaka ne ostane u ruci," kaže kroz hihot.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuća od karata"

Autentičnost videozapisa je osporila izraelska televizija Channel 10, otkrivši da Galamin nije imao pristup dijelu kuće u kojem živi par i navodeći da je kuhinja u snimci zapravo sporedna, administrativna kuhinja koju koriste osoblje.

Pomalo ironično, glazbena pratnja u videu je tematska pjesma iz popularne serije "Kuća od karata", a mogu se čuti i stihovi "Cry me a river" Justina Timberlakea.

"To je poput užasavajuće prometne nesreće koju ne možete podnijeti gledati ali ipak ne skrećete pogled," napisao je česti kritičar premijera Sima Kadmon uz sarkastične primjedbe o "sramotnoj kvaliteti života na koju je prisiljena 'kraljevska obitelj'".

Video su kao dobrodošli materijal dočekali i Netanyahuovi politički protivnici, tako centristička stranka Yesh Atid ističe da on dobro ilustrira u kojoj je mjeri premijer "isključen od stvarnih problema prosječnih Izraelaca".

Netanyahu se na snimanje propagandnog videa odlučio uslijed baraže optužbi o zlouporabi položaja i ovlasti. Prema pisanju Daily Maila, premijer novcem poreznih obveznika pokriva gotovo sve privatne troškove, uključujući hranu, namještaj i uređenje vrta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara