Nezapamćeni zločin u Podstrani: Optuženi za brutalno silovanje tvrdi da nije kriv

Nezapamćeni zločin u Podstrani: Optuženi za brutalno silovanje tvrdi da nije kriv

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell (Kuća u kojoj se dogodio zločin)

ROKO ŠIMAC, student iz Splita, optužen za silovanje i pokušaj ubojstva 20-godišnje kolegice s fakulteta prije godinu i pol dana u Podstrani, nije iskoristio mogućnost nagodbe s tužilaštvom pa će mu se suditi. Danas je na pripremnom ročištu na splitskom Županijskom sudu kazao kako nije kriv i da nije počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

Život joj spali u zadnji čas: Splitski kirurzi pronašli samo jedan sličan slučaj u kojem pacijentica nije preživjela

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu tereti ga da je ugurao tehničku napravu u vaginu nesretne djevojke, čiji je život spašen u posljednji čas nakon trosatne operacije.

Isprva su u bolnici mislili da se radi o abortusu, no splitski kirurzi ubrzo su shvatili da su suočeni sa slučajem kakvog je uopće teško pronaći u praksi. Pronađen je jedan sličan u Americi, ali tu pacijentica nije preživjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimac tvrdi da nije kriv, da se služio samo prstima i da je seks bio dobrovoljan. Žrtva se, pak, ničega ne sjeća.

Pretragom kuće u Podstrani nije nađen tehnički uređaj koji se mogao koristiti za počinjenje djela

Tijekom pretrage kuće u Podstrani u kojoj se na dan oslobođenja generala Gotovine održavala zabava, policija nije pronašla nikakav tehnički uređaj koji je eventualno mogao biti korišten. Obrana je naručila posebno vještačenje koje je dalo mogućnost da su ozljede nanijete i rukom. U svakom slučaju, na suđenju bi se trebali iskristalizirati detalji ovog nezapamćenog slučaja koji je zgrozio i Split i cijelu državu.

Šimac je dva mjeseca proveo u pritvoru. Puštali su ga na slobodu radi polaganja ispita na fakultetu. Nakon dva mjeseca iza rešetaka pušten je na slobodu jer su prestali egzistirati razlozi za pritvor. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara