Nije dugo uživao na slobodi: Lozina vratio Alessandra Melata u pritvor

Foto: Arhiva

NIJE SE Alessandro Melato, u Italiji tražen zbog šverca šest tona kokaina, nauživao na slobodi. Slavko Lozina, isti sudac koji ga je prošlog tjedna pustio iz ekstradicijskog pritvora zbog prekoračenja roka od 90 dana za izručenje, vratio ga je iza rešetaka postupajući po ukidnom rješenju izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda, koje je predmet vratilo sucu na ponovno odlučivanje.

Sudac Lozina shvatio je, naime, da ipak i dalje egzistiraju uvjeti za pritvor. Melata je, inače, pustio jer je mislio da je prekoračen rok od 90 dana za izručenje. Po novom tumačenju, rok je instrukcijski, a ne obavezan, što je bilo dovoljno da se Melato vrati u splitski zatvor na Bilicama.

Melatov branitelj: Žalit ćemo se...

U zatvoru se, inače, već neko vrijeme nalazi i Alessandrov otac Antonio Melato, kojeg u Italiji traže zbog iste stvari. Za razliku od sina on se protivi izručenju.

Jadran Franceschi, branitelj Alessandra Melata, najavljuje da će se žaliti na novu odluku suca Lozine. Predmet će tako ponovno pred izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda.

Melatove su mediji krstili kumovima zloglasne talijanske mafijaške skupine 'NDranghete. Obojica tvrde da s mafijom nemaju veze. Već godinama žive na dubrovačkom području. Otvorili su firme, poženili se. Uhićenje je za sve koji ih poznaju predstavljalo veliko iznenađenje. Melatovi ničim nisu odavali povezanost s mafijom i švercom droge na tone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara