Nije uspio državni udar: Jammeh nakon 20 godina i dalje vodi Gambiju

Nije uspio državni udar: Jammeh nakon 20 godina i dalje vodi Gambiju

Foto: Wikipedia.org

NEKOLIKO desetaka civila i vojnika uhićeno je u Gambiji nakon neuspjela državnog udara protiv predsjednika Yahye Jammeha koji je za nj optužio tajanstvenu "terorističku skupinu" koje su podržavale strane "sile".

"Nekoliko desetaka vojnika i civila već je uhićeno i podvrgnuto ispitivanjima" nakon napada u utorak na predsjedničku palaču u Banjulu, kazao je izvor blizak obavještajnoj službi u zemlji (National Intelligence Agency - NIA).

Nepoznate osobe i nepoznata organizacija

Identitet tih osoba kao i datum njihova uhićenja nije poznat. Neke su smještene u "četiri vile" u Banjulu i okolici gdje su im se trebali pridružiti ostali sudionici puča, po istom izvoru koji je kontaktiran u glavnom gradu Gambije iz Gvineje Bisau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji su pronašli i dokumente s planom napada te u luci Banjul kontejner s "velikom količinom automatskog oružja, vrlo sofisticirana, i eksploziva". Arsenal je bio skriven u "balama rabljene odjeće".

Napad na predsjedničku palaču u noći s ponedjeljka na utorak vodila je "skupina terorista uz podršku sila koje ne želim imenovati, disidenata sa sjedištem u SAD-u, Njemačkoj i V. Britaniji", optužio je predsjednik Jammeh u govoru na nacionalnoj televiziji u noći sa srijede na četvrtak.

Došao na vlast prije 20 godina

Šef države na vlast je došao prije 20 godine državnim udarom te otad vodi Gambiju čvrstom rukom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara