Niz eksplozija pred zgradom kineske komunističke partije u Taiyuanu: Jedna osoba ubijena, osam ozlijeđenih

Niz eksplozija pred zgradom kineske komunističke partije u Taiyuanu: Jedna osoba ubijena, osam ozlijeđenih

Screenshot: Google Maps

PRED pokrajinskim sjedištem kineske komunističke partije u Taiyuanu, na sjeveru Kine, u srijedu ujutro eksplodiralo je više eksplozivnih naprava pri čemu je jedna osoba poginula, dok ih je osam ozlijeđeno, izvijestila je službena novinska agencija Xinhua.

Xinhua je izvijestila da su se eksplozije dogodile oko zgrade komunističke partije pokrajine Shanxi. Po do sada raspoloživim informacijama eksplodiralo je sedam naprava kućne izrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodilo se nekoliko uzastopnih eksplozija manjih eksplozivnih naprava", priopćila je lokalna policija na svojim internetskim stranicama i navela da je istraga u tijeku.

Prošlog tjedna su na trgu Tiananmen u Pekingu tri osobe u automobilu probile sigurnosne barijere i pokosile prolaznike nakon čega se automobil zabio u zid ispod slike utemeljitelja komunističke Kine Mao Zedonga i zapalio. U incidentu su poginule tri osobe u vozilu i dvoje prolaznika a kineska vlada i policija su ocijenile da je riječ o terorističkom napadom islamista. Za napad je pekinška policija optužila petoricu pripadnika ujgurske manjine koja je većinom muslimanska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara