Njemački ministar: Srbi, prestanite tražiti azil jer ćete biti vraćeni

Njemački ministar: Srbi, prestanite tražiti azil jer ćete biti vraćeni

Foto: FAH

NJEMAČKA je Srbiju označila kao sigurnu zemlju i više nema smisla da bilo tko pokušava tražiti azil, poručio je danas u Beogradu ministar unutarnjih poslova Njemačke Thomas de Maiziere.

“Građanima Srbije poručujem: Nemojte to ni pokušavati, bit ćete vraćeni”, rekao je De Maiziere na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon trojnog sastanka s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i francuskim ministrom unutarnjih poslova Bernardom Cazeneuveom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srbijanski premijer istaknuo je da će za Srbiju biti “veliko olakšanje” kad njemački parlament u rujnu usvoji odluku da je Srbija sigurna zemlja.

De Maiziere je podsjetio, kako je izvijestila Radio-televizija Srbije, da su Njemačka i Francuska još 2009. predložile da se građanima Srbije ukinu vize za putovanje u EU i sugerirao da “tako treba i ostati”, ali je upozorio da je u međuvremenu za gotovo 20 posto povećan broj azilanata i da ih je u Njemačkoj najveći broj iz Srbije.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da je danas utemeljeno radno tijelo ministarstava unutarnjih poslova Srbije, Njemačke i Francuske koje će se baviti “svim važnim pitanjima”, poglavito krijumčarenjem droge, lažnim i pravim azilantima te drugim pitanjima važnim za Srbiju i njezine građane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara