Njemački muslimani žale se da su svakodnevno izloženi napadima

Njemački muslimani žale se da su svakodnevno izloženi napadima

Foto: Hina

U NJEMAČKOJ je u porastu nasilje usmjereno protiv muslimana i njihovih svetišta, izjavio je Aiman Mazyek, predsjednik Središnjeg odbora njemačkih muslimana za tjednik Focus u subotu.

"Napadi na muslimane, često na žene s pokrivalom za glavu, vandalizam na džamijama i nasilje protiv imama postali su svakodnevna pojava, rekao je Mazyek.

Prema njegovim riječima, napadi na džamije u Njemačkoj događaju se svakog tjedna. Za porast nasilja protiv muslimana Mazyek krivi protuislamski pokret Pegidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pegida je kod mnogih ljudi neizravno prouzročila smanjenje otpora diskriminaciji i napadima na muslimane", rekao je.

Pegida (Domoljubni Europljani protiv islamizacije Zapada) tvrdi da se protivi islamističkom nasilju ali također poručuje kako nije protiv stranaca niti protiv muslimana koji se žele integrirati. Pegida svakog tjedna organizira prosvjede u Dresdenu na istoku zemlje, u kojima sudjeluje do 25.000 ljudi.

Prema Mazyekovim riječima, Središnji odbor njemačkih muslimana nije u stanju izići na kraj s količinom posla koja je potrebna kako bi se spriječila radikalizacija mladih njemačkih muslimana.

"Potrebna nam je veća potpora društva i političara. Primjerice, imami moraju biti bolje obrazovani, tako da znaju postupati s radikalima i da mogu rano prepoznati znakove radikaliziranja", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara