Njemački radikalni desničari pozdravljaju Thompsonov koncert u Essenu: "Dobro došli!"

Njemački radikalni desničari pozdravljaju Thompsonov koncert u Essenu: "Dobro došli!"

Foto: Index

NJEMAČKA desničarska stranka/inicijativa "Pro NRW", koja se zbog svojih ekstremno desničarskih ideja smatra protuustavnom te se nalazi pod povećalom njemačkih institucija, pozdravila je sutrašnji koncert Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u Essenu.

Na svojim su stranicama objavili tekst u kojem su Thompsonu zaželjeli dobrodošlicu te kritizirali natpise u njemačkim medijima koji su pozivali na bojkot hrvatskog pjevača.

"PRO NRW želi hrvatskom pjevaču Thompsonu srdačnu dobrodošlicu. Uspješni hrvatski pjevač Thompson, koji je poznat po svojim domoljubnim pjesmama, sutra će u Essenu održati koncert za svoje obožavatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok novinari i ljevičarski ekstremisti pozivaju na bojkot ovog popularnog pjevača, građanska inicijativa PRO NRW Thompsonu želi srdačnu dobrodošlicu u Essenu. PRO NRW ima mnogo odanih članova i birača s područja Istočne Europe i hrvatskih korijena koji su svoje domoljublje prenijeli i u svoju novu domovinu Njemačku. Stoga pozdravljamo sutrašnji koncert i veselimo mu se. Dobro došli!", stoji na stranicama PRO NRW-a.

Podsjetimo, uprava dvorane u Berlinu otkazala je Thompsonov koncert, nazivajući ga "pjevačem mrziteljem koji slavi fašizam".

Organizatori koncerta obratili su se javnosti na Facebook stranici "Cro Best Berlin". Napisali su da je Columbiahalle raskinula ugovor o najmu za 26. travnja. Naveli su kako je jedan od razloga za to "jednostrano izvještavanje mnogih medija" i razni pritisci kojima su bili izloženi vlasnici dvorane i organizatori., ali i najave prosvjeda u slučaju održavanja koncerta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara