Noć biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

Foto: PMF

PETU godinu za redom na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu u Zagrebu organizira se Noć biologije. Svake godine sve je više onih koji hodaju prostorijama PMF-a, a entuzijazam profesora i studenata koji Noć organiziraju sve je veći.

Deset tisuća ljudi već je sudjelovalo u Noći biologije na zagrebačkom PMF-u. Ideja koja je prije nekoliko godina bila skromna, svake godine raste sve više, a danas nas čeka još jedna. Interes onih koji dolaze na Biološki odsjek ne jenjava, kao ni strast onih koji sve skupa organiziraju, a to su profesori i studenti zajedno. Noć biologije namijenjena je svim uzrastima.

"Znači od najmlađe djece vrtićke dobi preko osnovnoškolske i srednjoškolske djece, pa sve do penzionera, dakle svima koje zanima biologija, koji vole prirodu, vole životinje i biljke i vole promatrati svijet oko sebe", kaže dr. Andrea Lučić s Biološkog odsjeka PMF-a.

Posebno zanimljivo ipak je možda djeci, za njih se priprema puno programa - od pokusa koje rade sami do promatranja pod mikroskopom. "Jedan dio našeg odsjeka priprema stanicu pri čemu je prostorija i jedna soba stanica, možete ući u stanicu, opipati organele, vidjeti kako izgledaju, što oni zapravo rade i kako funkcioniraju", pojašnjava dr. Lučić.

Svaki odsjek priprema nešto za sebe - sve možete saznati i o kopnenim vodama, probavnom sustavu, biologiji stanica i genetici, ovisno na koji odsjek dođete. Sve se danas odvija u dva termina:od 12-15 sati za organizirane posjete, a od 17-23 sati slobodan je ulaz za sve zainteresirane.

"Dio manifestacije se odvija na Rooseveltovom trgu 6, dio na Botaničkom zavodu na Marulićevom trgu i dio u Botaničkom vrtu, gdje će biti vođeno razgledanje vrta, pri čemu im vrijeme baš nije išlo na ruku, jer evo vegetacija kasni, ali oni su se svejedno pripremili", istaknula je dr. Lučić.

Tu je i Horvatovac, odnosno Zavod za molekularnu biologiju, koji također organizira svoj dio izložbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara