Noćna potraga za ocem i sinom kod Zadra: U gumenjaku ostali bez goriva

Noćna potraga za ocem i sinom kod Zadra: U gumenjaku ostali bez goriva

Ilustracija: Arhiva

SINOĆ u 22.05 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je akciju traganja i spašavanja na zadarskom plovnom području nakon što je putem Županijskog centra 112 Zadar zaprimila telefonski poziv građanke koja je prijavila nestanak supruga H.R. i njihovoga četverogodišnjeg sina, oboje hrvatski državljani.

Prema navodu građanke njezin suprug i sin plovili su gumenjakom dužine cca 4 do 5 metara pogonjen vanbrodskim motorom, te su ostali bez pogonskoga goriva na poziciji između Punta Mika i Diklo, odakle se suprug posljednji puta javio na mobilni uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Središnjica zatražila i dobila posljednju izračunatu poziciju temeljem signala mobilnoga telefona nestaloga H.R. i njegova sina, u koordinaciji s nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar isplovilo se prema dojavljenoj poziciji, a u potragu su uključena i plovila specijalizirane tvrtke „SeaHelp“.

Nedugo nakon početka potrage nestale je pronašla posada plovila Pomorske policije Zadar kako plutaju u gumenjaku nedaleko dojavljene pozicije, ukrcavaju ih neozlijeđene na službeno plovilo i prevoze do obale.

Središnjica je nakon potvrde dojave o pronalasku oca i sina obustavila potragu, čime je ova akcija uspješno okončana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara