Nova "lista srama": Porastao broj poslodavaca koji ne mogu isplatiti plaće

Nova "lista srama": Porastao broj poslodavaca koji ne mogu isplatiti plaće

Foto: Shutterstock

POREZNA uprava na svojim je stranicama objavila ažurirani popis poslodavaca koji svojim radnicima ne isplaćuju plaće. Na listi je ukupno 9.359 poduzetnika, koji imaju 38.638 radnika.

Najveći broj poslodavaca s ove "liste srama" plaću pod pritiskom poreznog terora ne uspijeva isplatiti sam sebi i članovima svoje obitelji. 

"Ja nisam mogao naplatiti da pokrijem osnovno poslovanje, uključujući i za plaću za sebe... otišao sam i sada radim u Njemačkoj, teško ću se uskoro ponovno vratiti. Tek u mirovini.
Ali, uredno sam na listi..." - komentira jedan posjetitelj.
 
"Ovo spada u anale bizarnog idiotizma. Država ukrade preko poreza najmanje preko 50% posto svega što poduzetnik zaradi a onda se čudi kako neki nemaju za isplatiti plaće!" - komentar je s Indexovog foruma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Stanje se rapidno pogoršava
 
Među poslodavcima koji ne isplaćuju plaće je 7.467 pravnih osoba s 32.901 zaposlenim, te 1.892 fizičke osobe odnosno obrtnika koji ne isplaćuju plaće, a koji imaju 5.737 radnika. Na listi su pravne i fizičke osobe koje plaću nisu isplatile tri mjeseca uzastopno, ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci.

Na prvoj "Listi srama" Porezne uprave sredinom srpnja bilo je 7.038 poduzetnika, 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika koji nisu isplaćivali plaće svojim radnicima.

Kad je Linić liste nazvao "listama srama" nije niti slutio koliko je dobro ime odabrao. Zbog gospodarske politike kojom su uništili Hrvatsku, Linić i SDP trebali bi od srama propasti u zemlju.

Popis tvrtki na listi možete pogledati OVDJE, a popis obrtnika koji nisu isplatili plaće OVDJE.  A za pravu listu srama pogledajte popis članova SDP-ove vlade, te popis djelatnika Porezne uprave i Ministarstva financija, na čelu s bivšim ministrom Slavkom Linićem koji je uvođenjem poreznog terora najzaslužniji za pad broja zaposlenih i onih koji primaju plaću, te bijeg poslodavaca u inozemstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara